ERDON Helyi hírek

2010.04.27. 11:41

Szóváltás lakáskiutalás okán

<p>Bihar megye - Érmihályfalva önkormányzata elfogadta a XVIII. Nyíló Akác Napok keretprogramját keddi ülésén, melyen az ANL–lakások odaítélése gerjesztett szóváltást.</p>

Már „hagyományosnak” mondható, hogy a képvisleőtestületi ülés költségvetés–kiigazítással kezdődött, majd az ANL–lakások kiutalása került szóba, miután három, már korábban megszavazott jogosukt visszalépett. A bonyodalom abból adódott, hogy a listán következők egyike Kecskés Andrea tanácsos, az illetékes szakbizottság tagja, aki egy hajléktalan személyt fogadott családjába.

A törvény betűje

Ifj.dr.Szilágyi Ferenc tanácsos (MPP) feltette a kérdést, hogy etikus–e, ha bizottsági tag saját ügyében jár el? Dr.Turucz Mária, az RMDSZ–frakció és a bizottság vezetője kifejtette: a törvény semmilyen munkaköri vagy társadalmi funkciót betöltőt nem zár ki a jogosultak sorából, és meghatározott pontrendszert kell figyelembe venni, aminek nevezett eleget tett. Szabó Zoltán tanácsos hozzátette: a tanácsosoknak a törvény betartásával kell szavazni, viszont majd azt is ellenőrizni kell, hogy a későbbiekben valóban a lakásban laknak–e az oda bejelentett személyek – mert ha nem, az a jogosultság vesztésével jár.

Várt, visszalépett

Még néhány hozzászólás után két javaslatot egyhangúan, a harmadikat öt ellenszavazattal hagytak jóvá. A döntés után Kecskés Andrea elmondta: szándékosan várta meg, hogy ügyében milyen megnyilatkozások lesznek, és bejelentette visszalépését. Ezt a tanácsosok felindultságára hivatkozva nem fogadták el, mondván, akkor hagyják jóvá, ha egy hónap múlva is kitart mellette. Egy következő napirendként elfogadták a május 13. és 16. között sorra kerülő XVIII. Nyíló Akác Napok fesztivál keretprogramját. A négy nap 34 eseménye között a megszokott főbb rendezvények mind megtalálhatóak, de természetesen újdonságok is vannak. A részletes műsort a későbbiekben közöljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!