ERDON Helyi hírek

2010.04.21. 09:49

Szociológusok és filozófusok délutánja

<p>Bihar megye - Kedd délután a szociológia és a filozófia szakok rendezényeire került sor a héten zajló Partiumi Egyetemi Napok keretében.</p>

A díszteremben Spielhózni címmel Varga Péter tartott előadást a párkapcsolatról, házasságról és szerelemről. Az egész délutánt kitöltő előadás - a közérdeklődésnek örvendő témának megfelelően - nagyon sok érdeklődőt vonzott. Az előadó közérthető módon, fiatalos lendülettel beszélt a párkapcsolatokban fontos tényezőkről, mint például a felelősségről, őszinteségről, becsületességről, továbbá az együttjárás buktatóiról és örömeiről. Mindeközben a második emeleten is javában tartott a filozófusok napja. A hagyományokhoz hűen a folyosón kiállítás nyílt a híres filozófusok "emléktárgyaiból", ugyanakkor arcfestészetre, ügyességi vetélkedőkre, karaoke partyra is sor került. Egy művészfilmet is levetítettek, majd Az állatkert címmel bábjáték-bemutatóra is sor került. Többek között Platón barlang hasonlatát is bemutatták a harmad éves hallgatók. Végül díjkiosztóval és a filozófus himnusz eléneklésével zárult a hagyományus filozófus nap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!