ERDON Helyi hírek

2010.04.09. 08:19

Látványosan tevékenykedik az új kiskolcsi református lelkész

<p>Szatmár megye - Győrbíró Sándor lelkipásztor a Kiskolcsi Református Egyházközségben alig fél éve szolgál, de már van mit felmutatnia és új tervei is vannak.</p>

A sepsiszentgyörgyi származású, ám az elmúlt év novembere óta a Kiskolcsi Református Egyházközségben szolgáló lelkész az eltelt öt hónap alatt új és látványos dolgokat hozott létre a 301 lelkes református gyülekezet nagy örömére. Ottjártunkkor szerkesztőségünknek úgy fogalmazott: számára fontos az, hogy nemcsak lelkiekben, de szemmel is látható, új dolgok létrehozásában is megmutatkozzon az egyházközség fejlődése. „Ilyen céllal készíttettük el például Kálvin János reformátorunk emléktábláját templomunk falán” - mondta a lelkész, majd azzal folytatta, hogy ezt követően egy új, mesterien kifaragott szószéki bibliatartóval is gazdagodott az Isten háza, amelyet Török Károly kántor és családja készíttetett. A templomkertben felállított kopjafa, amely a szabadságharcok áldozatainak állít emléket, a lelkipásztornak és családjának adománya az egyházközség részére, amelynek ünnepi felavatásáról lapunk hasábjain is beszámoltunk az elmúlt hónapban. A közelmúltban sikerült megoldani a templom éjszakai megvilágítását is, amelynek megoldása egyre népszerűbbé válik sok gyülekezetben. „A parókia imatermében egy egyházi könyvtárat is létrehoztunk a feleségemmel” - sorolta a látványos fejlesztéseket a lelkipásztor.

  További tervei is vannak

Május közepén, Pünkösd ünnepe előtti vasárnap megszervezzük a 25, 50, illetve a 75 évvel ezelőtt konfirmációi fogadalmat tett híveink találkozóját” - ismertette Győrbíró Sándor, aki azt is hozzátette, hogy konfirmáló ifjak az idén nincsenek ugyan a gyülekezetben, mert még csak a két éves felkészülési idő félidejénél tartanak a jövőre konfirmálók, de egy ünnepélyes meghallgatást azért fognak tartani az istentisztelet keretében az első évben tanult konfirmációi tananyagból. „Június 4-én, a trianoni békediktátum 90. évfordulója alkalmából nagyszabású megemlékezést fogunk tartani gyülekezetünkben” - folytatta a lelkész a további terveit, de ugyanakkor azt sem felejtette el megemlíteni, hogy a parókia mellett lévő, jelenleg romos állapotban sínylődő egyházi ingatlannal is kezdeniük kellene valamit, lehetőleg még ebben az esztendőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!