ERDON Helyi hírek

2010.04.21. 13:08

Ismét Családnap Várad-Réten

<p>Nagyvárad - Április 24-én, szombaton ismét megrendezi hagyományos Családnapját a Nagyvárad-Réti Református Egyházközség és a Csillagocska Alapítvány. Változatos programok várják az érdeklődőket.</p>

Idén immár hetedik alkalommal szervez Családnapot a Nagyvárad-Réti Református Egyházközség és a Csillagocska Alapítvány. Pálfi Noémi főszervező az erdon.ro-nak elmondta: a cél ezúttal is a családok megmozgatása, az összetartozás érzésének erősítése, hiszen a Csillagocska óvodába nyolcvan, a különböző néptánccsoportok összejöveteleire pedig több mint száz gyermek jár, és a havonta megrendezett baba-mama körök is igen nagy népszerűségnek örvendenek a szülők körében. Változatos programokat kinálnak az érdeklődőknek, a fiataloknak és az idősebbeknek egyaránt. A várad-réti templomban előadások hangzanak el, az alagsorban és az udvaron pedig kézműves- (agyagozás, mézeskalács, csuhézás, íjászat, szalma dísztárgyak készítése, gyöngyfűzés, arcfestés, bútorfestés stb.) és vallásos foglalkozások, játékos vetélkedők várják a kisebbeket. A gyermekmegőrzőben ugyanakkor óvónők felügyelnek a rájuk bízottakra (0-3 évesek). Foglalkozásvezetők a nagyszalontai kézművesház irányítói, a Csillagocska Református Zeneóvoda pedagógusai, a Pro Familiae Alapítvány kézműveskörének tagjai, Halmágyi Csaba bútorfestő és Bere Zsuzsa vallástanár.

Érdekes előadások

A rendezvény fővédnöke Béres Klára, aki évről-évre örömmel mond igent a felkérésre. Ő a Béres-csepp feltalálójának a menye, s a közelmúltban megjelent Cseppben az élet. Béres József életútja című könyvét is bemutatja. A Családnapon jelen lesz az árvagyermekkel foglalkozó Gergely István "Tiszti" római katolikus pap, a csíkszeredai Csibész Alapítvány elnöke, Bakó B. Pál ferences rendi szerzetes, néprajzkutató és Bernád Ilona természetgyógyász. Utóbbi minden bizonnyal tibeti élményeiról is mesélni fog. Fellép ugyanakkor a szülők Csillagfény kórusa és a várad-réti Sztárai Mihály Énekkar, valamint az óvodások is műsorral készülnek. Az esemény moderátora Wéber Csilla pszihológus, a Partiumi Keresztény Egyetem tanára.

Jótékonysági est

Este 7 órától a jól ismert zenész, Tolcsvay Béla szervez jótékonysági koncertet a Nagyváradi Állami Filharmónia dísztermében, a Csillagocska Alapítvány javára. Háziasszony Csűrös Csilla, közreműködik Papadimitriu Athéna, Nemes Levente és a Csillagocska Gyermek és Ifjúsági Néptánccsoport. Ez alkalomból újból összeáll a Tolcsvay Trió (Tolcsvay Béla, Czipó Tibor és Egri László), felcsendülnek a 70-es évek jól ismert slágerei.

Belépőjegy-adományok az alapítvány székhelyén válthatóak (Ştefan cel Mare sugárút 6. szám, telefon: 0259/453-914, 0743/180-363 vagy 0259/266-608), huszonkilenc lejért. Amennyiben lesznek még szabad helyek, a helyszínen is lehet élni ezzel a lehetőséggel.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!