ERDON Helyi hírek

2010.04.06. 15:41

Három tantárgyból írnak felmérőt

<p>Szatmáe megye - A VIII. osztályt végző diákoknak az idei évben már nem kell részt venniük egységes félévi dolgozatokon, de egységes felmérőt írnak.</p>

A SzatmárMegyei Tanfelügyelőségre nemrégiben érkezett meg a VIII. osztályos diákok felmérésével és középiskolákba való beiratkozásával kapcsolatos módszertan, mely több változást is tartalmaz — tudtuk meg KónyaLászló főtanfelügyelő–helyettestől. A diákok beiratkozási lapjával kapcsolatban elmondta, a végzősöknek több opciót kell megjelölniük a sikeres felvétel érdekében, emellett idén a jelentkezési lapra külön kell feltüntetni a VII. osztályos egységes félévi dolgozatok jegyét, a VIII. osztályban elért osztályzatokat, és többek között külön fel kell majd tüntetni a román és anyanyelv jegyeket is. A középiskolai helyekre való leosztás az idei évben is elektronikus úton zajlik majd. Kónya hozzátette, jelenleg is az a cél, hogy a VIII. osztályt végző diákok minél jobban és körültekintőbben nézzenek utána, hogy milyen lehetőségeik vannak a továbbtanulásra, így ezek ismeretében megfelelő sorrendet állítsanak fel jelentkezési lapjaikon.

A VIII. osztályos diákok egységes felmérése májusban veszi kezdetét. Az elmúlt évek gyakorlatával ellentétben az idei tanévben a román tagozaton tanulóknak két, más tagozatokon tanuló diákoknak három vizsgán kell részt venniük. Május 4–én a román nyelv és irodalom vizsgát tartják meg, május 6–án anyanyelv próbán vesznek részt a nyolcadikosok, valamint május 12–én matematika tudásukról adnak számot az általános iskolát végzők. Azoknak a VIII. osztályos diákoknak, akik valamilyen oknál fogva nem tudtak részt venni a májusi felméréseken, egy speciális vizsgaidőszakot tartanak: május 25–én a román nyelv és irodalom, 27–én az anyanyelv, míg június 2–án a matematika tesztet pótolhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!