ERDON Helyi hírek

2010.04.16. 15:38

Flash mob Szatmárnémetiben a Pannónia szálló megmentéséért

<p>Szatmár megye - A http://smflashmob.blogspot.com/ címen elérhető az a felhívás, amely mögött álló akció szervezői a megyeszékhely egyik legjellegzetesebb épületének sorsát féltő mozgalmat indítanak április 22-én.</p>

Szatmárnémeti jelképének is méltán nevezhető műemléképület sorsa miatt aggódó civilek hívják a lakosságot, hogy villámakcióval járuljanak hozzá a figyelemfelkeltéshez. A világon egyre nagyobb népszerűségnek örvendő úgynevezett flash mob (villámakció) megmozdulások lényege az, hogy hirtelen, a meglepetés erejével mozgat meg tömegeket. A kezdeményezők által indított blogon (internetes napló) röviden összefoglalják, hogy miért is aggódnak a Pannónia szálló (Dacia hotel) épülete miatt, amely egykor a városé volt, de ahogy a blogon fogalmaznak, vitatott módon magánkézbe került. Arra kérik a lakosok, hogy akiket bánt a város jelképének elherdálása, hogy foglaljanak állást és egy rövid flash mob erejéig jelezzék a sajtónak, a civil szervezeteknek, a politikusoknak, hogy nem fogadják el, hogy a szállónak jellegtelen betontömbbé kell válnia azáltal, hogy elveszti tervezője által elgondolt sajátos külsőjét. A flashmob április 22-én lesz 18 óra 30 perckor a Pannónia szálló előtt lesz, ahol a tiltakozók 5 percre a park felé fordulnak majd, és Pannónia – A Miénk/ Dacia – A noastră feliratú pólókat és táblákat tartanak fel.

Link:
http://smflashmob.blogspot.com/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!