ERDON Helyi hírek

2010.04.27. 14:02

Feljelentik a „leszerelőket”

<p>Szatmárnémeti – A rendőrség kutatja fel azokat, akik önkényesen leszerelik gépkocsijukról a kerékbilincseket. A parkolási felügyelőség igazgatója, Adrian Neacşu szerint hetente kap ilyen jellegű munkát a rendőrség.</p>

Nem ússza meg büntetlenül az, aki Szatmárnémetiben önkényesen leszereli gépkocsijáról a kerékbilincset – mondta Adrian Neacşu, a helyi parkolási felügyelőség igazgatója. „Sajnos gyakran történik hasonló eset, talán heti rendszerességgel” – mondta. Ebben az esetben a parkolási felügyelőség értesíti a rendőrséget, amely büntetőjogi eljárást indít a tettes ellen. „Nem olyan nehéz megtalálni azokat, akik leszerelik a kerékbilincseket, ugyanis a felügyelőség munkatársai videofelvételt készítenek minden egyes bilincselésről. Ezeket a felvételeket átadjuk a rendőrségnek, akik ennek alapján indítják az eljárást” – folytatta az igazgató. Ilyenkor a büntetés mértéke is nő, ugyanis a tettes nemcsak az ilyenkor kiszabott 150 lej bírságot kell kifizesse, hanem a bilincsben keletkezett károkat is, illetve a rendőrség is büntethet ebben az esetben.
Vannak viszont olyan személyek is, akiket még a 150 lej bírság sem rettent vissza attól, hogy szabálytalanul parkoljanak a város területén. Bár a bilincset nem szereli le az autójáról, de a büntetést minden esetben kifizeti. „Tudok olyan sofőrt, akinek a személygépkocsijára már ötször szereltek fel kerékbilincset szabálytalan parkolás miatt. Az illető minden esetben kifizette a bírságot, de továbbra sem hajlandó parkolókártyát, vagy –jegyet vásárolni. Már akkora összegben fizetett büntetést, hogy abból a pénzből több évre érvényes bérletet vehetett volna” – folytatta Neacşu.
Mint ismeretes, a megyeszékhelyen az A jelzésű zónában a parkolási díj egy órára 2 lej (fél órára 1 lej), míg a B jelzésű zónában bérletet lehet váltani. Az egy napra érvényes kártya 5 lej, egy hónapra 18 lej (magánszemélyeknek), illetve 37 lej (jogi személyeknek), a három hónapra érvényes bérlet pedig 44, illetve 88 lej.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!