ERDON Helyi hírek

2010.04.01. 06:58

Betiltották a Csillagösvényen vetítését

<p>Betiltotta a rendőrség a Csillagösvényen című film Lazarus-házban szervezett, szerda esti vetítését – tájékoztatott Szőcs Csongor, a szervező Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom csíkszeredai tagszervezetének elnöke.</p>

Amint Szőcs Csongor elmondta, szerdán reggel a rendőrségre hívatták, ahol nyilatkozatot kellett írnia arról, mit és miért szerveztek, és hogyan zajlott le a film első DVD-jének vetítése, a múlt szerdán. Az elnök megjegyezte, hogy a kérdésekből arra következtetett, hogy az előző vetítésen jelen voltak a rendőrség képviselői is, ugyanakkor hangsúlyozta, szerzői engedélyük van a vetítésre, amely amúgy ingyenes, és az első alkalommal hetven érdeklődő vett részt rajta. A vetítés alkalmával nem hangzottak el beszédek, csupán köszöntötték a résztvevőket és kellemes filmnézést kívántak, magyarázta a szervező.

"Azt mondták, hogy a vetítéshez engedélyt kell beszerezni az Országos Filmművészeti Intézettől (Centrul National al Cinematografiei), ellenkező esetben ezer lej büntetést helyeztek kilátásba" – fogalmazott Szőcs Csongor, aki szerint lehetetlen egyetlen nap alatt az engedély megszerezése.

A Csillagösvényen című négy DVD-s, tizennégy részes magyarságtudományi filmsorozat a magyarság történetének, életének kiemelkedő pillanataival foglalkozik a Szent Koronától a Betyárvilágig. Egyetlen résznek, a Halálra ítélt zászlóalj címűnek van köze Erdélyhez. A sorozat szerkesztője a Jobbik egyik frontembere, Pörzse Sándor.

(www.szekelyhon.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!