ERDON Helyi hírek

2010.03.09. 12:31

Váradi ortopéd technikusok Haitiben

<p>Nagyvárad - A protéziseket és művégtagokat gyártó Theranova Alapítvány két technikusa, Iosif Pop és Valentin Tocut a januári, haiti földrengés helyszínén nyújtanak segítséget a katasztrófa azon túlélőinek, akiknek amputálták valamely végtagját.</p>

Elsőként még februárban Iosif Pop utazott Haitibe. Az ő beszámolójából tudjuk, hogy az első két sérült személy akin segített, két gyermek volt. Mindkét esetben lábprotézisra volt szükség. A technikus beszámolt arról a mérhetetlen szegénységről is, mely az országot sújtja és mely a katasztrófa előtt is jellemző volt. Egyébként Leogane  városban tevékenykedik és a Johanniter Umfal Hilfe szervezettel való közreműködés nyomán jutott ki. Az utazás előtt különböző védőoltásokat kapott. Ezeknek költségét - 750 lejt - a Theranova Alapítvány állta. Az út költségeihez pedig Ilie Bolojan polgármester jóvoltából a Helyi Tanács is hozzájárult. Iosif Pop hamarosan haza érkezik, őt Valentin Tocut váltja, aki április 20.-ig marad a katasztrófa helyszínén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!