ERDON Helyi hírek

2010.03.12. 09:50

Válassz! Jogodban áll

<p>Szatmár megye - Március 15-én tartják meg a Fogyasztóvédelmi Világnapot annak emlékére, hogy John F. Kennedy amerikai elnök 1962-ben ezen a napon hirdette ki a négy alapvető fogyasztói jogot összefoglaló történelmi nyilatkozatot.</p>

Ennek a nyilatkozatnak köszönhetően került nemzetközileg elismerésre a kormányok és az Egyesült Nemzetek Szervezete által az a tény, hogy minden állampolgár fogyasztóként alapvető jogokkal rendelkezik. A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség a világnap alkalmából immár nyolcadik alkalommal hirdetett fogyasztóvédelmi versenyt a diákok számára. Az V–VIII. osztályos diákok rajzversenyére nyolcan jelentkeztek, míg a középiskolásoknak megrendezett versenyre tizenketten. A líceumi diákok megmérettetése három szakaszból állt. Először egy kérdőívet kellett kitölteniük, aztán "Korrekt ár" témakörben elkészített ésszéiket mutatták be, majd az értékelő bizottság – melynek tagjai a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség munkatársai voltak – kérdéseire válaszoltak. Minden kategóriában a legjobb három diákot jutalmazták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!