ERDON Helyi hírek

2010.03.17. 13:28

Történelmi séta

<p>Nagyvárad - "A múltat nem lehet tőlünk elvenni, de az csak akkor a miénk, ha ismerjük.” Ezzel a mottóval szervezett történelmi sétát a nagyváradi Bunyitay Vince könyvtár március 15-én.</p>

Az 1848/1849-es szabadságharc – és forradalomhoz kapcsolódó emlékhelyeket járták be azok a IV. osztályos kisdiákok, akik városunk különböző iskoláiból érkeztek az ünnepi eseményre. A séta során útba ejtették Szacsvay Imre szobrát, Rulikowski Kázmér emlékhelyét, Nicolae Bălcescu szobrát, végezetül pedig Petőfi Sándor emlékművét. A szervező tanító néni, Zahu Valéria minden helyszínen felidézte a múlt eseményeit, méltatta a hősök részvételét és helytállását. Szavalatok, énekek színesítették a programot, melyekkel a tanulók erre az alkalomra készültek, majd elhelyezték a kegyelet és tisztelet virágait. A séta végén Balogh Judit könyvtárosnő egy-egy emléklapot, kokárdát és Petőfi-kötetet ajándékozott a résztvevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!