ERDON Helyi hírek

2010.03.01. 11:29

Tavaszköszöntő rendkívüli hangverseny

<p>Nagyvárad - Március 5.-én, pénteken délután 6 órai kezdettel nagy szeretettel várnak minden nagyváradi műkedvelőt a nagyváradi Partiumi Egyetem dísztermébe, ahol rendkívüli kamarazene hangversenyre kerül sor.</p>

A nagyváradi fiatal tehetséges előadók igényes, szép és ritkán hallott kamaraműveket szólaltatnak meg. Elhangzik majd: W.A.Mozart C-dúr hegedű-zongora szonátája (KV 296), J.Brahms Esz-dúr klarinét-zongora szonátája(Op.120). Továbbá felcsendül egy nagyon nehéz és kuriózumnak tekinthető mű, Darius Milhaud Szvittje hegedűre, klarinétra és zongorára. Az előadók soraiban neves váradi művészek lépnek majd a nagyközönség elé mint Székely István klarinétművész, a nagyváradi Állami Egyetem klarinéttanára, Czumbil Bernadette a nagyváradi Állami Egyetem korrepetitora, valamint Kosza Ágnes hegedűművésznő, aki az Állami Filharmónia hegedűse. Mivel a nagyváradi közönég igényt tart a hasonló hengversenyekre is, ebben a hónapban az est zenészei ezzel a műsorösszeálítással próbálnak kedveskedni a zeneszerető közönségnek, ezzel is szinesítve Nagyvárad zenei életét. A szervezők soraiban meg kell említsük a Partiumi Magyar Művelődési Céhet, a Classic Arts Művészeti Egyesületet, a Clarinetto Zenei Társaságot, a Nagyváradi Állami Egyetemet is, akik támogatása nélkül nem valósulhatna meg a hangverseny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!