ERDON Helyi hírek

2010.03.18. 09:13

Számolhatnak a tanárok

<p>Szatmár megye - Szatmár megyében körülbelül 300 pedagógust érint a pontrendszer szerinti állásváltoztatás.</p>

Azok a címzetes pedagógusok, akiknek az idei tanév végén megszűnik az állása egy pontrendszer alapján kapnak majd katedrát. Kónya László főtanfelügyelő–helyettes elmondta, megyénkben körülbelül 300 pedagógust érint ez az eljárási módszer. Az iskolabezárás következtében az állását elvesztő oktató elsősorban ott igényelhet magának katedrát, ahova „átköltözik” a megszünő iskola. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor helyi szinten rendeznek majd versenyvizsgát. Ha ezútán sem sikerül az elhelyezés, akkor megyei szinten rendezett vizsgára jelentkezhet az illető tanár.

„A pontozásos rendeszer kimondottan a címzetes pedagógusoknak szól, mivel ezek megtartása a cél” — magyarázta a főtanfelügyelő–helyettes. Kónya elmondta, minden érintett tanár összeállítja saját pontozási értékelését, melyet az illető iskola vezetősége látamoz és hagyhat jóvá.

A pontozás változik a végzettséggel arányosan, de pontokat érnek a didaktikai fokozatok, az évi iskolai minősítés, a módszertani és tudományos munkák is. Azok a pedagógusok is plusz pontokat kaphatnak, akik nemzetközi projektekben vettek részt, valamint bizonyos képzések elvégzése után kreditpontokat gyűjtöttek. A pedagógusok minden, a tanügyben ledolgozott év után 0,1 pontot kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!