ERDON Helyi hírek

2010.03.01. 08:18

Sok volt a nézelődő

<p>Szatmár megye - Vasárnap már a koradélelőtti órákban is nehéz volt parkolóhelyet találni a szatmárnémeti ócskapiac környékén, és már a piachoz vezető út menti házak előtt is lehetett vásárolni.</p>

Egy asztalon volt a bor, a háziszappan és a tojás. Bárhová nézett a járókelő, mindenhol látott márciuska árusokat. Az egyik férfi meg is jegyezte: „Nincs annyi nő a megyében, mint amennyi márciuskát akartak eladni az utóbbi három hétben."

Mit árulnak és kik vásárolnak?

Akár öt lejért is lehetett cipőt vásárolni, de az elszánt vevő még ebből is alkudhatott. Nagyon sokan árultak használt ruhákat, ezek iránt volt is érdeklődés. Olcsón, nagy mennyiségben kínáltak ipari cikkeket, ezek iránt is volt érdeklődés, főként amiatt, mert az ócskapiacon olyan régi műszaki eszközökbe is lehet alkatrészeket vásárolni, amelyeket már nem gyártanak, de érdemes megjavítani, főleg ha újra nem futja.

Mezei József klasszikus írók könyveit árulta. Elmondta, hogy 1989–ben még kertes magánházban lakott, de 1994–ben, amikor mindkét gyerek külföldre telepedett, eladta és vásárolt egy kétszobás tömbházlakást, amit 2004–ben egy garzonra cserélt, mert nem tudta fizetni a költségeit. A könyveket azért adja el olcsón, mert arra a kevés pézre is szüksége van.

Vásárolni inkább a többgyerekes szülők és az idősek szoktak, de nagyon sokan csak amiatt járnak az ócskapiacra, hogy elüssék az idejüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!