ERDON Helyi hírek

2010.03.26. 10:13

Nemet mondott a Szenátus a villámgyors területkisajátításokkal kapcsolatos törvénytervezetre

<p>Szatmár megye - Egyelőre biztosan nem lesz törvény abból a tervezetből, melyet az <strong>Electrica</strong> nyújtott be, és a villamoshálózat bővítéséhez szükséges földterületek gyorsabb és könnyebb kisajátítási folyamatáról szól.</p>

A szenátus legutóbbi ülésén több olyan törvénytervezet mentén is vita alakult ki, amelyekhez Günthner Tibor, RMDSZ-es parlamenti tisztségviselő is hozzászólt. Az egyik ilyen téma az Electrica vállalat által kezdeményezett tervezet volt, amely gyorsabbá és egyszerűbbé tette volna a kisajátításokat. Az elképzelés értelmében az áramszolgáltató a polgármesteri hivatalok véleményét, valamint a lakosság érdekeit is figyelmen kívül hagyhatná a villamoshálózat bővítéséhez szükséges földterületek kisajátítási folyamata során. A Szatmár megyei szenátor felszólalásában nyolcvankilenc előtti időket idéző indítványnak nevezte az elképzelést. „A szolgáltatót abszolút előnyös helyzetbe hozta volna a törvény, és lehetőséget adott volna számára arra, hogy saját kénye-kedve szerint sajátíthasson ki területeket. A tulajdonosnak megmaradt volna a per lehetősége, de a területet hiába igényelte volna vissza: csak kártérítés jár volna neki. Ezt a dolgot alkotmányellenesnek neveztem” - nyilatkozta a szenátor, akinek a véleményét többen is oszthatták, hiszen elutasították az indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!