ERDON Helyi hírek

2010.03.15. 15:23

Musicallel emlékeztek meg

<p>Bihar megye - A váradi Mihai Eminescu Főgimnázium 9-12 osztályos, magyar tagozatos diákjai is ünnepi műsorral emlékeztek meg az 1848-49-es forradalom kitörésének napjáról.</p>

A főgimnázium tánccsoportja, kórusa, valamint a nemrég Magyar Kultúráért díjjal kitüntetett olvasóköre közös szervezésében, Kurucz Éva vallástanárnő és Margittai Tamás zenetanár irányításával került sor tegnap a műsor bemutatójára Legyen-e Pesten forradalom címmel. A darab tánckoreográfiáját Havas Tünde ötlötte ki. A gyerekek 2-3 hétig nagy lelkesedéssel készültek a musical bemutatójára, nem hiába, ugyanis teltház előtt, a diákok, a tanárok és a szülők jelenlétében mutathatták be. Mindeddig nem volt arra példa, hogy külön műsorszámmal készüljenek a diákok, ezért is újszerű a gimnázium életében ez a kezdeményezés, tudtuk meg Bíró Árpádtól, 10.H. osztályos tanulótól. A musical keretében ismert dalokkal és versekkel elevenítették fel a 162 évvel ezelőtt történt eseményeket, melynek kulcsszereplője Petőfi Sándor volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!