ERDON Helyi hírek

2010.03.28. 13:24

Mesék szárnyán mesevetélkedő

<p>Nagyvárad - Az elmúlt hónapokban Alföldy Andrea nagyváradi tanítónő Mesék szárnyán címmel országos versenyt szervezett III-IV. osztályos diákok számára. A döntőt szombaton tartották az Ady líceumban.</p>

Az elmúlt hónapokban Alföldy Andrea nagyváradi tanítónő Mesék szárnyán címmel országos vetélkedőt szervezett III-IV. osztályos gyermekek számára. Tizennégy romániai megyéből, illetve a magyarországi Érdről összesen 968 csapat indult a megmérettetésen. Előselejtezőkre került sor, a három forduló során négy-négy magyar népmesét kellett elolvasniuk a versenyzőknek, majd feladatlapokat töltöttek ki, melyek többek közt különböző rejtvényeket, anagrammákat, igaz-hamis játékokat tartalmaztak. Az Ady Endre Középiskola dísztermében lezajlott szombat délelőtti döntőbe 31, négy fős csapat jutott: megyénként kettő-kettő, melyekhez az érdi, illetve a négy Bihar megyei csoport csatlakozott. A finálé két részből állt: előbb kérdésekre kellett válaszolniuk a résztvevőknek, majd egy általuk kiválasztott népmesét dramatizáltak. A zsűriasztalnál Arad, Bihar és Szatmár megyei pedagógusok és tanfelügyelők foglaltak helyet, valamint Zsigmond Emese, a Napsugár folyóirat főszerkesztője.

Eredményhirdetés

Az eredményhirdetést és ünnepélyes díjkiosztást délután tartották. Előbb a váradi George Coşbuc Általános iskola I. B. és I. C. osztályos növendékei léptek fel egy színvonalas produkcióval, majd az derült ki, hogy a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Bihar megyei szervezetének különdíját az érmihályfalvi Copfosok csapata érdemelte ki (Ráduly Brigitta, Kelemen Erna, Kersai Annamária és Torda Csilla, tanítónő: Karászi Éva). A jutalom egy május végi háromnapos budapesti kirándulás. Bronzérmet a szilágyfőkeresztúri Viperák kaptak (Bacsó Tamás, Tolnai Vencel, Pavel Erik és Zay Gabriella, tanítónő: Tolnai Rózsa). Az ezüstvárat a csíkszeredai Csodamanók vették be sikerrel (Csíby Gindele Rebeka, Imets Tamás, Ravasz Tamás és Udvari Hanga Mária, tanítónő: Lukács Andrea), míg a versenyt az érmihályfalvi Lépesméz csapata nyerte (Biri Johanna, Csomós Csilla, Molnár Attila és Virág Ágota, tanítónő: Gábor Éva). A győztesek a Napsugár jóvoltából nyári táborba mehetnek a székelyföldi Illyefalvára.

Ciucur Losonczi Antonius 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!