ERDON Helyi hírek

2010.03.30. 12:18

Megkezdődött a bárányvásár

<p>Nagyvárad - Kedden kezdődött és szombatig tart a húsvéti bárányvásár a nagyváradi Ősi piacon. Szerte Bihar megyéből érkeztek értékesítők ebből az alkalomból.</p>

A helyszínen találkoztunk többek között Biharhosszúaszóról, Diószegről, Izsópallagaról, Élesdről jött eladókkal egyaránt, akik egységesen 15 lejt kértek a bárányok kilójáért. Ez mindössze 3 lejnyi drágulást jelent a tavalyi árakhoz képest. Emelett a henteseknek is kell fizetni (25 lejt) az állat lemészárlásáért és szakszerű feldolgozásáért. Már a vásár első napján akadt bőven érdeklődő és vásárló is a helyszínen.

Az egyik pásztor érdeklődésünkre elmondta, hogy egyelőre megérte a szigorú feltételeknek eleget tenni és elhozni a vásárra a bárányokat. Ottjártunkkor azonban a henteseknek nem sok dolga akadt, türelmetlenül jártak fel alá az elkerített vágóhely előtt, áldozatra várva. Nagyváradon egyébként itt lehet egyedül élő bárányhúst kapni. A vásár nagyszombatig (bezárólag) tart és naponta 7 és 19 óra között látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!