ERDON Helyi hírek

2010.03.30. 17:14

Lefoglalt csempészáru

<p>Szatmár megye - A Szatmár megyei határrendészet munkatársai egy nap leforgása alatt 5057 doboz csempészcigarettát foglaltak le, 15 000 lej összértékben.</p>

A Szatmár megyei határrendészet és a vám munkatársai közös ellenőrző akciót tartottak a megye területén, mely alkalommal három gépjárműben 5075 doboz, ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát találtak, 15 000 lej összértékben. Március 30-án Batizon állították meg ellenőrzésre az Audi A6-os típusú gépjárművet, melyet a 34 éves G. Viorel vezetett, a 22 éves M. Stelian által vezetett Volkswagen Vento típusú gépjárművet és a 29 éves C. Cosmin által vezetett Volkswagen Passat típusú gépjárművet. Mivel mindhárom gépjárműben jelentős mennyiségű csempészárut találtak, mindhármat a Szatmár Megyei Határrendészet székhelyére szállították, ahol tüzetesen átvizsgálták azokat, mely eredményeként azok csomagtartójában, a hátsó ülések alatt, a hátsó ajtókban és az üzemenyagtartályokban összesen 5057 doboz ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát találtak. Mivel a gépjárművezetők nem tudták semmilyen irattal igazolni a dohánytermékek származási helyét, a vámosok elkobozták azokat. A gépjárművezetők egyenként 5000 lejes pénzbírságot kaptak, és a gépjárműveket lefoglalták a bírságok kifizetésééig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!