ERDON Helyi hírek

2010.03.16. 11:14

Kiállítás a haitiak megsegítésére

<p>Nagyvárad - A nagyváradi Pedagógiai Liceum tanulói kreativitásukkal segjtenek a haiti árváknak.</p>

A haiti földrengés nem hagyta érzéketlenül a nagyváradi Pedagógiai Liceum diákjait és tanulóit. Ennek bizonyítéka az a kiállítás, amelyet a Frankofón Napok keretében szervezett meg Kósa Andra és Tileaga Gheorghe az iskola rajz- illetve franciatanára. „A Frankofón Napokat iskolánk minden évben megrendezi, de most olyannyira megrázott minket az ami Haitin történt, hogy úgy gondoltuk, nem mehetünk el emellett” - mondta a tegnap délelőtt az iskolában megszervezett kiállítás megnyitója előtt Kósa Andrea. A rajztanárnőtől megtudtuk, hogy összesen 81 munkát állítottak ki, mindegyik munkának van egy száma, és az iskola diákjai tíz lejes egységáron bármelyik képet megvásárolhatják. Az ebből, illetve a hét folyamán megszervezésre kerülő tombolából befolyó összeget az UNICEF segítségével egy haiti árvaháznak juttatják majd el. Tileaga tanár úr hozzátette, hogy a tavaly az Eiffel torony volt az iskola által szervezett kiállítás témája, ezúttal azonban a Karib térség egyetlen független frankofón államában történt katasztrófa miatt  választották ezt az alkotómunka és a kiállítás témájául.

Magukról a képekről Kósa Andrea így nyilatkozott: „Készültek munkák vegyes technikával, ceruza- és tusrajzok, akvarellek és temperával festett képek is vannak, volt aki kollázstechnikát alkalmazott. Próbáltuk a gyerekeket érzékennyé tenni, hiszen azt akartuk, hogy ne menjenek el közömbösen egy ekkora katasztrófa mellett, és amint a kiállított képeken ez látszik is,  a fiatalok odaadóan dolgoztak, és vissza tudták adni a kétségbeesést.” A tanárnő hözzátette, hogy a hatodik, hetedik, kilencedik és tizedik osztályos tanulók munkái egy hétig lesznek kiállítva az iskolában, a megvásárolt munkákat a diákok a kiállítás végeztével kapják majd meg.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!