ERDON Helyi hírek

2010.03.03. 11:58

II. Kazinczy Ferenc szavalóverseny Érsemjénben

<p>Bihar megye - Ismét a versenyzés izgalma töltötte meg az érsemjéni Fráter Lóránd Művelődési Házat február 26–án amikor második alkalommal szervezték meg a nemzetközivé növekedett, Kazinczy Ferenc szavalóversenyt.</p>

A versenyzők két csoportban mérhették össze tudásukat, tehetségüket. Az alsó tagozatosok (I. – IV. osztályosok) közül első lett Szabó Dóra (Székelyhíd) és Tóth Levente (Érsemjén), második Tóth Sándor Gábor és Bocskai Alexandra (mindketten Bagamér, Magyarország), míg Kaszta Alexandra (Székelyhíd) harmadik helyezést ért el. Különdíjban részesültek Csige Boglárka (Bagamér), Czifra Róbert (Érsemjén) és Nagy László (Érsemjén).

A felső tagozatosak soraiból első lett Boda Bernadett Bettina (Érmihályfalva) és Karabin Erika (Érsemjén), a második helyen osztozott Csengeri Orsolya és Kovács Gwendolin (mindketten Érmihályfalva), míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott Nyíri Dalma (Érmiháyfalva) és Vinkler Csilla (Érsemjén). Ebben a kategóriában is három különdíjat osztottak ki Bara Dávidnak (Érmihályfalva), Májerkuk Lillának (Érsemjén) és Karsai Attilának (Bagamér).

Közös pályázat

A II. Kazinczy Ferenc szavalóverseny egy Bagamér és Érsemjén községek önkormányzatai által közösen megnyert, határon átnyúló kulturális pályázat keretében valósult meg. A pályázatot a Magyar Köztársaság Kulturális és Oktatási Minisztériuma írta ki, amelyre az önkormányzatok a Kéz a kézben elnevezésű projekttel válaszoltak. A szervezők a pályázatban településenként 3 – 3 kulturális program megvalósítását vállalták fel, ezek közül az egyik a szavalóverseny volt. A következő program a március 5–én 17 órakor Érsemjénben megnyíló Érmelléki Amatőr Képzőművészeti Kiállítás lesz, ahol a térség képző– és fotóművészeinek munkáit csodálhatják majd meg a látogatók.

Csorba Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!