ERDON Helyi hírek

2010.03.12. 14:11

Hayssam ügyéről Váradon

<p>Nagyvárad - Újabb bírósági tárgyalást tartottak Omar Hayssam és társainak ügyében. Mint ismeretes, az ügyet egy ideje Nagyváradon tárgyalják, vonatkozó áthelyezési kérelem nyomán.</p>

A per jelenlegi szakaszát a bihari megyeszékhelyen követte Hayssam két testvére és az a szíriai üzletember, nevezetesen Mustafa Tartoussi, aki a gyanú szerint segített Hayssamnak elmenekülni Romániából. Mint ismert, az ügy főszereplőjét vádolják azzal, hogy megszervezte három romániai újságíró átejtés-szagú elrablását Irakban. A vádlott később megszökött Romániából.

A mostani tárgyalási forduló során a bírák azt kérték, szülessék döntés a Hayssam dosszié titkosításának feloldásáról. Traian Munteanu bíró bejelentette, hogy hivatalosan igényelte ezt a SRI-től és a DIICOT-tól, alapvetően fontos ugyanis, hogy betekintést nyerjenek az ügy részleteibe. Ugyancsak most született döntés arról, hogy feloldják azt a tiltást, amely nyomán Mustafa Tartoussi nem hagyhatja el Romániát.

Ezé az üzletemberé az Iman T nevű hajó, amelynek fedélzetén Hayssam meglépett Romániából. Tartoussit azért engedik kilépni az országból, mert a bíró szerint már nem áll fenn annak a veszélye, hogy kivonja magát a további eljárás alól. A váradi tárgyalás folytatását június 3-ra tűzték ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!