ERDON Helyi hírek

2010.03.19. 14:24

Felavatták a felújított rendőrségi székhelyet

<p>Bihar megye - Vasile Blaga belügyminiszter és Cseke Attila egészségügyminiszter jelenlétében avatták fel tegnap Nagyváradon a Bihar Megyei Rendőrség felújított, Széchenyi/Traian tér 6. szám alatti székhelyét.</p>

A magasrangú vendégeket Liviu Popa az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság vezetője vezette végig a megújult épületben, miután ő és Blaga miniszter,  Gavrila Ghilea Bihar megye prefektusa és Petru Toba országos rendőrfőkapitány átvágták az avatószalagot és ortodox rítus szerint megáldották a létesítményt. Majd a székház nagy gyűléstermében tartott ünnepi ülésen Liviu Popa elmondta, hogy, amit később Vasile Blaga is megerősített, hogy a Bihar Megyei Rendőrségúj székháza az ország legmodernebb ilyen jellegű létesítménye, melynek épített felülete 1939 négyzetméter, míg összterülete eléri 8244 négyzetmétert. A beruházás összértéke 15,6 millió lej volt, melyhez hozzáadódik még mintegy kétmillió euró amelyből az informatikai berendezéseket és a bútorzatot szerezték be. Popa szerint a modern székház is hozzájárul ahhoz, hogy a rendőrség visszaszerezze a polgárok bizalmát. Vasile Blaga miniszter többek közt kijelentette, hogy úgy ahogy az ő miniszteri tevékenyuségének köszönhetően teljesen megújult a rendőrségi székház, úgy a szintén Bihar megyéből elszármazott Cseke Attilától is elvárja azt, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a nagyváradi megyei kórházat teljesen felújítsák.

Pap István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!