ERDON Helyi hírek

2010.03.26. 14:27

„Hatalmas változás előtt áll a világ”

<p>Nagyvárad - Bakos Attila író, filozófus, ősmagyarkutató tartott előadást csütörtök délután az Ady Endre líceum dísztermében Pólusváltás címmel.</p>

Bakos Attila nem először járt Nagyváradon, öt évvel ezelőtt ugyanitt tartott nagy sikerű előadást. Sokrétű kérdéskört érintett vetítéssel egybekötött előadásában: beszélt a csakrák szerepéről és működéséről, a jógáról, a transzcendens-élményekről, a helyes légzés szerepéről, a magyarságot érintő kérdésekről. Egy olyan materiális világban élünk, amikor nem becsülik nagyra a transzcendenciát, és az emberek többsége az alsó csakrák szintjén él: a pénz, a becsvágy, párkapcsolat vonzkörében. Fontos megtalálni a felsőbb szintű csakrákhoz vezető utat – hangzott el. Az előadás egyik érdekes része volt a 2012-es évre vonatkozó előrejelzések kérdése.

A történelem során még nem volt arra példa, hogy ugyanazon évben három holdfogyatkozás, egy napfogyatkozás, egy galaktikus napfogyatkozás legyen. A világban kétségkívül készül valami, az emberiség hatalmas változás előtt áll, a test-tudatos civilizációnak ugyanis kicsengettek. Mindezen változásokra fel kell készüljön az emberiség, mondta az előadó. A magyarsággal kapcsolatosan elmondta: valamikor hatalmas tudással bírt e nép, számára a keleti kultúra nem idegen. Azonban az idők során kiszorult saját kultúrájából, és ma már – főleg a szovjet megszállás után – örülhetünk, hogy még magyarul beszélünk. Bakos Attila a közeljövőben még legalább két előadást fog tartani Nagyváradon, melynek keretében gyakorlati praktikákat is bemutat majd, közölte érdeklődésünkre.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!