ERDON Helyi hírek

2010.03.12. 09:48

Bővítik a roncsautó-programot

<p>Szatmár megye - A környezetvédelmi minisztérium gépjárműpark cseréjét célzó program idei kiadása sikeresnek bizonyult, már elfogytak az értékjegyek.</p>

A környezetvédelmi miniszter, Borbély László a roncsautó-program sikerességét látva kijelentette, kiegészítik a programot és újabb 50 000 értékjegyet bocsátanak ki. Megnyugtatta a kiszolgált gépjárművek tulajdonosait, hogy van pénzkeret a roncsautó-program kiegészítésére, így fölösleges a hulladék-feldolgozónál (REMAT) sorban állniuk. A programra eredetileg szánt 40 000 értékjegy a magánszemélyek számára már elfogyott, ezért döntött úgy a minisztérium, hogy újabb értékjegyeket bocsátanak ki. Az újonnan kibocsátott értékjegyek csupán három hónapig használhatóak majd fel, míg a program kezdetén kibocsátottak továbbra is novemberig lesznek érvényesek. A Szatmárnémetinek kiutalt értékjegyek már rég elfogytak a hulladék-feldolgozónál (REMAT), így kiegészítést kértek. A tegnapi napon érkezett 100 darab értékjegy a REMAT-hoz, de az nem elegendő még azoknak sem, akik már leadták a gépjárműveiket, tudtuk meg a REMAT egyik alkalmazottjától. A továbbiakban várják az újabb értékjegyek megérkezését. A cégektől mindeddig nem vettek át gépjárműveket a program keretében, azonban nem is lesz egy túl egyszerű feladat, hiszen nagyon sok iratra lesz szükség a törvény előírásai szerint. Az értékjegyekkel való kereskedés eddig virágzott, azonban a kereskedést a továbbiakban meg fogja nehezíteni az értékjegyek változó lejárati ideje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!