ERDON Helyi hírek

2010.03.08. 07:06

Bankkártya-hamisítókat lepleztek le

<p>Szatmár megye - Becslések szerint több tízezer eurós kárt okozhattak azok a szatmári bankkártya–hamisítók, akiket az elmúlt héten tartóztattak le. A gyanúsítottak egyelőre előzetes letartóztatásban vannak.</p>

A Szatmár Megyei Rendőrség (IJP) keretén belül működő Szervezett Bűnözést Megelőző Osztályának (SCCO) szakemberei egy bankkártya-hamisító csoportot lepleztek le – olvasható a rendőrség sajtóosztályának tájékoztatójában. A közleményből kiderül, hogy az elmúlt hét folyamán hét házkutatást végeztek el a megyében, valamint részt vettek egy rajtaütéses akcióban is a bukaresti Henri Coandă Nemzetközi Repülőtéren. Az akciók során összesen 18 940 angol fontot, 1690 eurót, 100 dollárt és 2700 lej készpénzt, körülbelül 2 gramm vadkendert, 140 hamisított bankkártyát, illetve a hamisításhoz használt felszerelést, két gumilövedékes fegyvert és egy éles töltényű fegyvert foglaltak le a gyanúsítottaktól, akiket szombaton állítottak elő a szatmárnémeti bíróságon. A 29 éves S.C.–t, a szintén 29 éves B.C.F.–et, illetve a 25 éves S.A.M.–t 29 napos előzetes letartóztatásba helyeztek. A közleményből az nem derül ki, hogy mekkora kárt okozhattak a bakkártyahamisítók, mint ahogy az sem, hogy vannak–e további gyanusítottak az ügyben.
Az akcióban egyébként részt vettek, többek között, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) szakemberei, a szatmári rendőrség gyorsbevetési egységének tagjai, illetve a szatmárnémeti csendőrök, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus elleni Hatóság (DIICOT) ügyészei is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!