ERDON Helyi hírek

2010.03.29. 17:25

Ballára emlékeznek Nagykárolyban

<p>Szatmár megye - A Nagykárolyi Kulturális Központ április 11–én rendezi meg az "In memoriam Corneliu Balla" című rendezvényét, amelyen Corneliu Balla (alkotónevén: Gabriel Raţiu) nagykárolyi költőre fognak megemlékezni a szervezők.</p>

A megemlékezés részeként a 2006–ban elhunyt, műfordítóként és újságíróként is tevékenykedő költő sírjának megkoszorúzására délután 15 órakor kerül sor – tudtuk meg Paul Sarvadi kulturális referenstől. "Tekintettel arra, hogy a költő két nyelven is publikált, illetve román verseket magyar nyelvre, valamint magyar költeményeket román nyelvre is fordított, a művelődési központ ez alkalommal egy kétnyelvű költészeti versenyt is kihirdetett középiskolások számára. A verseny tehát két síkon fog futni, a győzteseket pedig az idén megalapított Corneliu Balla-díjjal fogják jutalmazni a szervezők" – tájékoztatott Paul Sarvadi. A jelentkezők három verset kell elküldjenek április 6-ig a culturacarei@yahoo.com e-mail címre.

A díjkiosztóra a megemlékezés napján 16 órától megrendezett kerekasztal-beszélgetés keretén belül kerül sor, amelyen a költő rokonai, ismerősei is részt fognak venni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!