ERDON Helyi hírek

2010.02.01. 10:56

Véget ért az NMD-Dalfesztivál

<p>Nagyvárad - Vasárnap este az Ady Endre Liceum dísztermében lezajlott remek hangulatú döntővel véget ért a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD) által szervezett dalfesztivál. Pénzes Anita győzőtt.</p>

Vasárnap este az Ady Endre Liceum dísztermében lezajlott fergeteges döntővel véget ért a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD) által szervezett dalfesztivál. A megmérettetést négy hónappal ezelőtt indították útjára, több tucatnyi versenyző részvételével. Az egyik váradi szórakozóhelyen hétről-hétre újabb fordulókat rendeztek, melyek során kirostálódott két-három énekes. A fináléba végül hárman jutottak: Hegedűs Alíz, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem másodéves hallgatója, Retek Orsolya, az Ady Endre Középiskola tizenkettedikes diákja és Pénzes Anita, a Mihai Eminescu Főgimnázium végzős tanulója. A rendezvényre több mint 300-an váltottak jegyet- barátok, hozzátartozók, tanárok, ismerősök-, akik közül többen az alkalomhoz illő plakátok  felmutatásával buzdították kedvencüket. Nekik betudhatóan néhányszor már-már olyan erejű hangorkán uralkodott a teremben, hogy az egymás mellett ülők is nehezen értették egymás szavát. A fellépők teljesítményét héttagú zsűri: Kovács Roland (MAKET), Lajcsák Zoltán (Partium Rádió), Buna Boglárka és Kozma Márta tanárnők, Béres Levente és Szabó Róbert NMD-szakosztályvezetők, valamint e sorok szerzője véleményezte.

Öt dalt énekeltek

Az ifjú tehetségeknek öt dalt kellett elénekelniük, melyeket hármasban (Take That: Back for Good), a hangfelvételről hallható eredeti énekessel duettben (Micsoda nő ez a férfi, Darabokra szakítod a szívemet, Híd a folyót) vagy pedig egyénileg adtak elő. Ezek közt szerepelt olyan, melyet előzőleg már megszólaltattak, egy, melyet saját maguk választottak ki, illetve a szervezők által legjobbnak itélt szám is. A hitelesebb összehasonlítás kedvéért mindannyian külön-külön felléptek Tina Turner: Simply The Best című slágerével. A műsorblokkok közti szünetekben három olyan lány is színpadra lépett, aki korábban kiesett (Veress Emőke, Páll Tímea és Csoma Csilla), az eredményhirdetést megelőzően pedig Nagy Kinga és az Intensity hip-hop tánccsoport szórakoztatta a jelenlevőket. A szavazatszámlálást követően kiderült: a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Hegedűs Alíz léphetett, "ezüstérmet" Retek Orsolya kapott, a versenyt pedig a biharszentjánosi Pénzes Anita nyerte meg. A szereplők az ABBA együttes The Winner Takes It All  című számával búcsúztak közönségüktől, rajongóiktól. Az esemény egyik médiatámogatója a Bihari Napló volt.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!