ERDON Helyi hírek

2010.02.10. 15:59

Talán idén elkészül az általános városfejlesztési terve Nagykárolynak

<p>Nagykároly - Ha minden a terveknek megfelelően halad, idén elképzelhető, hogy elkészül Nagykároly városrendezési terve is. Minderről Kovács Jenő polgármester beszélt.</p>

Nagykároly elöljárója a legutóbbi tanácsülésen, a helyi tanácsosok kérdésére felelve nyilatkozott az általános városfejlesztési terv (PUG) készítésének fejleményeiről. A kérdés az urbanisztikai kérdések megvitatásakor, illetve az építkezési engedélyek kibocsátának tárgyalásakor került terítékre.

Az egyik beadványt egy olyan bukaresti címmel rendelkező cég képviselője nyújtotta be, aki arra sem vette a fáradtságot, hogy az érvényben lévő elvárásoknak megfelelően kitöltse a formanyomtatványt- adott hangot felháborodásának az egyik tanácsos. Mint kiderült a szóban forgó cég, dán érdekképviselettel rendelkezik és csirkékkel kíván foglalkozni a város külterületén, a Gencs felé vezető út mentén. A telep felépítéséhez kért engedélyt a tanácsosoktól. 

A formanyomtatvány összecsapott kitöltéséből kiindulva jutottak el a tanácsosok a PUG hiánya okozta problematikájáig. Bucurestean Adrian liberális párti tanácsos kifejtette, hogy a szóban forgó útszakaszon a tanács korábban ipari park kialakítását tervezte. Abban az esetben, ha végre elkészülne a PUG, akkor az megoldana minden problémát és nem lennének viták arról ki, mit, merre építtet, illetve kérelmez. Világos szabályok kellenek, melyeket betartanak az emberek. Amennyiben ugyanis ezek nincsenek meg, nincs is mit követelni a nagykárolyiaktól. Így tovább folytatódhatnak azok a "torzszülött" építkezések, melyekkel a város több pontján találkozhatnak a járókelők.

Kovács Jenő válaszul elmondta, a PUG elkészítése folyamatban van és remélhetőleg már év végére az önkormányzathoz kerül a véglegesített variációja. Hozzátette, húsz éves mulasztást kell pótolnia a nagykárolyi önkormányzatnak, mely hatalmas munkát és nem utolsósorban hatalmas kiadást is ró a városra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!