ERDON Helyi hírek

2010.02.22. 16:53

Szatmárnémetiben gyártották

<p>Szatmárnémti - A Szatmárnémeti Német-Román Gazdasági Egyesület és a Kisiparosok Kamarája február 25-27. között első alkalommal szervezi meg az Expo 2010 – „Szatmárnémetiben gyártották kiállítást.</p>

A Szatmárnémeti Német-Román Gazdasági Egyesület (DRW) és a Kisiparosok Kamarájának közös szervezésében az elkövetkező hétvégén kerül megrendezésre az Expo 2010 – „Szatmárnémetiben gyártották kiállítás a Szatmár Megyei Múzeum Vasile Lucaciu sugárúton található épületében, melynek elsődleges célja a szatmári régió termelő és szolgáltató kapacitásainak bemutatása és promoválása, ugyanakkor a munkahelyteremtési esélyek bemutatása. Az esemény hivatalos megnyitója február 25-én, 12 órakor lesz, ezt követően pedig 18 óráig lesz látogatható a kiállítás. Az expó mindhárom napja tartalmas lesz, így a 10-18 óra között nyitva tartó bemutató kiváló lehetőséget biztosít majd a résztvevő cégek bemutatkozására. Markos Tibor, a Német-Román Gazdasági Egyesület alelnöke elmondta, hogy február 26-án, 11 órai kezdettel egy előadást tartanak „Szatmárnémeti gazdasági életének jelene és jövője címmel, melyet vitára is bocsátanak majd. A szervezők azt szeretnék, ha komoly beszélgetés alakulna ki, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetéről és annak jövőbeni fejlődéséről minél átfogóbb képet kapjanak mind a gazdasági élet képviselői, mind a jelenlévő végzős osztályok tanulói és egyetemi hallgatók. Dan Brumboiu, a DRW elnöke elmondta, hogy a mostani kezdeményezés célja a hagyományteremtés, hiszen az ilyen bemutatkozások és találkozások kiváló lehetőséget biztosítanak az együttműködések kialakítására is. A DRW tagjai közül több mint 20 cég lesz jelen a kiállításon. Josef Hölczli, a Kisiparosok Kamarájának titkára elmondta, hogy ők több mint 70 taggal büszkélkedhetnek, akik közül mintegy 30 vállalkozó fogja bemutatni tevékenységét az expón. A szervezők felhívják a tanintézmények tanárainak és vezetőinek figyelmét, hogy a végzős osztályok diákjait és egyetemi hallgatókat kísérjék el az expóra, hiszen így a megyében fellelhető munkapiacról is kaphatnak információt, ugyanakkor a tovább tanulni szándékozók hasznos információkat is gyűjthetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!