ERDON Helyi hírek

2010.02.16. 10:34

Szalárdi cég újíthatja fel a váradi Várat

<p>Nagyvárad - A Constructorul Salard cégnek ítélte oda a nagyváradi önkormányzat a Nagyváradi Vár nyolc épületének felújítási munkálatait.</p>

Az Európai Unió Szektoriális Operatív Programjából (POR) finanszírozott felújítási projekt összértéke 25.430.140 lej. Az önkormányzat várfelújítási versenykiírására négy cég jelentkezett, melyek közül a szalárdiak nyújtották be a legkisebb árajánlatot, ezért nekik ítélték oda a felújítást. A Constructorul Salard, mely a Korintosz és a Lodzsa kft.-kel közösen nyújtotta be pályázatát 21.369.865 lejért vállalta a felújítást. A második legkedvezőbb ajánlat az Euras cégé volt, ez 22.959.767 lejért vállalta volna a felújítást. A harmadik a Selina cég lett, mely 23.189.163 lejt kért volna a felújításra, míg a legtöbb pénzt a Castrum-Tim munkája emésztette volna fel, egészen pontosan 24.475.500 lejt.

Az ajánlatokat január 15-én nyitották ki, és négy hétnyi elemzés után döntötték le, kinek ítéljék oda a munkálatokat. A veszteseknek tíz napjuk van arra, hogy a döntés ellen fellebbezzenbek. Ha február 24-ig senki sem nyújt be óvást, akkor az önkormányzat szerződést köt a Constructorul Salard céggel, amely öt év leforgása alatt a Nagyváradi Vár nyolc épületrészét kell felújítsa. Ezekben az épületekben kap majd helyet a vármúzeum, könyvtár, a kenyérmúzeum, a céhek utcája, stb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!