ERDON Helyi hírek

2010.02.23. 14:55

Megoldódik a bánya konfliktus?

<p>Bihar megye - A Prefektúra közleményben tudatta, hogy előrelépések történtek a Mineral Mining Kft. által adminisztrált rézbányai bányavállalkozás alkalmazottainak ügyében, annak nyomán, hogy megbeszélést folytatott egymással Gavriă Ghilea prefektus és Per Goran Carlsson svéd befektető.</p>

A külföldi beruházó ugyanis közös nyilatkozatot adott ki a Mineral MiningKft. és a Dacian Mining AB nevében, melynek 1. pontja kimondja: "Biztosítva volt 225 ezer euró értékű pénzösszeg a Dacian Mining AB által, mint a beruházók egy újabb hozzájárulása, annak érdekében, hogy azonnal hosszabítsák meg a Mining Kft.-nek adott hitelt, mely pénzt arra szánnak, hogy kifizessék a december és január havi béreket, valamint a villanyszámlát". A 2. pontban ugyanakkor az áll, hogy "a pénzinfúzió azt bizonyítja, hogy a befektetők bíznak abban, hogy konszolidálódik a cég pénzügyi helyzete és tartós lesz a bányakitermelés".

Február 22-én kelt levelében ugyanakkor Per Goran Carlsson értékelte Gavrilă Ghileanak a probléma megoldása érdekében tett erőfeszítéseit, és arra kérte őt, hogy segítsen neki abban, hogy találkozhasson a kormány döntéshelyzetben levő tagjaival a "tulajdonnal kapcsolatos gondok orvoslása végett".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!