ERDON Helyi hírek

2010.02.21. 14:48

Kis matematikusok versenye

<div dir="ltr">Szatmár megye - Első ízben tartották meg a Brenyó Mihály matematika pontszerző verseny megyei szakaszát. Szombat délelőtt a <strong>szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Iskolaközpont</strong>ban tartották a <strong>Brenyó Mihály matematika pontszerző verseny</strong> megyei döntőjét.</div>

A III. és IV. osztályos diákoknak szóló versenyt országos szinten immár nyolc éve szervezik meg, ám megyénk csak az idei tanévben csatlakozott a pontszerző versenyhez. Az első alkalommal megtartott megyei döntőn összesen 18 elemista diák  vett részt — 5 harmadikos és 13 negyedikes. A verseny megnyitóján Kóczinger Éva az iskolaközpont aligazgatónője, egyben matematika tanárnő, köszöntött mindenkit, aki néhány mondatban beszélt a matematika fontosságáról is, ugyanakkor a verseny megyei főszervezője Tompos–Urbán Klára tanítónő is köszöntötte a jelenlévőket.
A megyei döntő előtt a diákoknak 4 feladatsort kellett megoldaniuk, melyeket a megyei szervezők Tompos–Urbán Klára (tanítónő, Hám János Iskolaközpont), Földes Ildikó (tanítónő, Hám János Iskolaközpont), Reich Annamária (tanítónő, 10–es Számú Általános Iskola) hónapról hónapra javítottak. A megyei döntőn résztvevők tesztjeit Miclăuş Judit elemi oktatásért felelős szaktanfelügyelő — zsűri elnöke —, Román Melinda és Gábrus Andrea, a Mircea Eliade Általános Iskola tanítónői javították. A pontszerző verseny célja fejleszteni a tanulók ötletgazdagságát, felébreszteni késztetésüket és megteremteni az olyan környezetet, hangulati beállítódást, amelyben szabadon kibontakozhat az alkotó gondolkodás. A verseny országos döntőjét március 26. és 28. között tartják meg Marosvásárhelyen, ahol megyénket a két első helyezett képviseli majd.

Eredmények:
III. osztályos diákok közül
Első helyezett Krakó RudolfDariu Pop Általános Iskola, tanítónő: Szejke Ottilia
Második helyezett Temfli LeventeHám János Iskolaközpont, tanítónő: Ren Renáta
IV. osztály diákok közül
Első helyezett Baranyai István Dávid10–es Számú Általános Iskola, tanítónő: Reich Annamária
Második helyezett Szejke DóraHám János Iskolaközpont, tanítónő: Krányák Jusztina
Révész Dániel
Bălcescu–Petőfi Általános Iskola, tanítónő: Ianos Erzsébet
Harmadik helyezett Ghiurutan–Bura PéterHám János Iskolaközpont, tanítónő: Krányák Jusztina
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!