ERDON Helyi hírek

2010.02.28. 12:15

Egy év fotótermése az Euro Art Galériában

<p>Nagyvárad - Pénteken délután az Euro Art Galériában mutatták be a nagyváradi Tavirózsa Fotóklub tagjainak fényképeiből összeállított kiállítást.</p>

Az Euro Art Galériában (Nagyvásártár/December 1. tér 12. szám) pénteken délután megjelentek közül sokaknak fényképezégép lógott a nyakában, amiből következtetni lehetett arra, hogy ezen a tárlaton jobbára a fényképezés szakértői, méghozzá a Tavirózsa (Nufarul) Fotóklub tagjai látogattak el. A megnyitón Tóth István a Fotóklub vezetője elmondta: „hagyományossá vált, hogy minden év elején megszervezzük a Fotóklub évi kiállítását. Ez abban tér el az elmúlt évek kiállításaitól, hogy egy új  galériában mutatjuk be a képeket. Külön aláhúznám azt, hogy a kiállított munkák szinvonala sokkal nagyobb mint az eddigieké. Ennek oka az, hogy a fotóklubnak több mint negyven tagja van, de ezen a kiállításon alig több mint harminc szerző munkáit állítottuk ki, és bizony nagy gondot jelentett a munkák kiválasztása. A meglévő anyagból akár három ilyen kiállítást is össsze lehetett volna hozni, de mi arra fektettük a hangsúlyt, hogy a legszinvonalasabb munkákat válasszuk ki.”

Tóth István hozzátette, hogy a tárlaton látható fényképek tematikája változatos, hiszen az év során mindenki azt a témát örökítette meg, ami hozzá a legközelebb áll. Tóth István elárulta, hogy a megnyitó után a fotóklub tagjai egy közös vacsorán vesznek részt. „Már megalakulása óta, azaz harmincöt éve vezetem a váradi fotóklubot, és az idők során olyan közösséggé sikerült összekovácsolni ezt a társaságot, amilyet az ország más fotóklubjaiban nem tapasztaltam. Ez az esetbéd is azt a hangtulatot kívánja erősíteni, hogy mi tulajdonképpen egy nagy család vagyunk” - fogalmazott az elnök. A valamivel több mint száz fotót dr. Ramona Novicov műkritikus méltatta, elmondva, hogy a változatos témájú fényképek a fotóművészek egyéni, nagyon gyakran művészi látásmódját bizonyítják. Thurzó Sándor József brácsaművész a közelgő Nők Napja alkalmából nők által komponált műveket játszott a megnyitón. A pénteken megnyílt tárlat három héten át látogatható munkanapokon 8-19, szombat 9-13 órák között. A belépés díjtalan.

 
Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!