ERDON Helyi hírek

2010.02.11. 14:33

Egészségügyi alkalmazottak vizsgái

<p>Bihar megye - Az egyetemi képzettséggel rendelkező egészségügyi alkalmazottaknak periodikusan bizonyítaniuk kell felkészültségüket az egészségügyminisztérium által szervezett vizsgákon.</p>

Az idén orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek, biológusok, biokémikusok, kémikusok számára szerveznek ilyen vizsgákat: március második harmadában orvosok, fogorvosok, szakgyógyszerészek számára; május második hetében a „szak-”, illetve a „fő” fokozat elnyerése céljából biológusok, biokémikusok, kémikosok számára; május harmadik hetében tanusítványok megszerzése céljából; június harmadik hetében a „fő-” fokozat elnyerése céljából orvosok, fogorvosok és gyógyszerészek számára; szeptember harmadik harmadában tanusítványok megszerzése céljából; október második harmadában orvosok, fogorvosok, szakgyógyszerészek számára; november harmadik vasárnapján rezidenciátus elkezdése céljából.
A vizsgák időpontját megelőzően az egészségügyminisztérium a Viaţa Medicală hetilapban teszi közzé a részvételi feltételeket, a szükséges dokumentumokat, egyéb részleteket. A Közegészségügyi Hatóság (DSP) a helyi sajtón keresztül tájékoztat majd a tudnivalókról azon vizsgák esetében, amelyekhez a szükséges dokumentumokat a DSP veszi át. Az intézmény azt javasolja, hogy az érintettek figyeljék a hetilapot, hogy időben értesüljenek a tudnivalókról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!