ERDON Helyi hírek

2010.02.16. 18:19

Beiratkozás az I. osztályba

<p>Szatmár megye - A <strong>Szatmár Megyei Tanfelügyelőség</strong> arra kéri a szülőket, hogy lehetőleg május 3.-ig irassák be gyermekeiket az I. osztályba.</p>

Azok a szülők, akik első osztályba szeretnék iratni gyermekeiket a 2010-2011-es tanévre, megtehetik azt szeptember 15.-ig. Annak érdekében, hogy pontosan meg lehessen állapítani a jövő tanévben szükséges tanítói állások számát, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség arra kéri a szülőket, hogy lehetőleg 2010 május 3.-ig irassák be gyermekeiket az első osztályba. Március 3.-ig minden iskolának ki kell függesztenie a jövő évben induló első osztályok számát a beiskolázási tervnek megfelelően. A jelenlegi törvénykezés értelmében a beiratkozásnál azoknak a gyermekeknek van elsőbbségük, akik az illető iskola közelében laknak, ha ezen felül maradnak betöltetlen helyek, a távolabb lakó diákok jelentkezését is elfogadják, amennyiben jóváhagyja azt az iskola vezető tanácsa. Első osztályba jelentkezhetnek azok a gyerekek, akik a tanév kezdetéig betöltötték a 6 évet, és azok a gyerekek is, akik az illető naptári év végéig töltik be a hat évet, amennyiben elérték a megfelelő testi és pszichikai fejlettséget. Ha a szülők, vagy a gyermek törvényes képviselői írásban kérik azt, egy évvel el lehet halasztani azoknak a gyerekeknek a beiskolázását, akik a tanév kezdetéig betöltötték a hat éves életkort.

Az óvodák kiscsoportjaiba történő beiratkozásra 2010 juniusában kerül sor. Túljelentkezés esetén bizonyos kritérumok szerint fognak szelektálni a beiratkozási kérvények között. Előnyt jelent, ha a gyermek testvérei az illető óvodába járnak, illetve a gyermek lakhelyének, vagy a szülők munkahelyének közelsége.

Pándi Annamária

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!