ERDON Helyi hírek

2010.01.26. 16:11

Többen panaszkodtak a gázszolgáltatóra

<p>Szatmár megye - Fordítva beszerelt ablakokkal és gyenge gáznyomással kapcsolatban is tettek bejelentést a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőségen.</p>

A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség munkatársai január 18. és 22. között a kereskedelemben lévő termékek minőségét, azok tárolását ellenőrizték, valamint az azokon feltüntetett címkék helyességét — jelentette be keddi sajtótájékoztatóján a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség vezetője, Valentin Breban. Breban elmondta, az ellenőrzés során olajbogyót és olíva olajat találtak, melyek nem voltak helyesen felcímkézve, ezért az egyik kereskedelmi egységet 13 ezer lejre büntették, a másik pedig írásbeli figyelmeztetést kapott.

Január 13. és 26. között 17 bejelentés érkezett a fogyasztóvédőkhöz, melyek között számos érdekes eset is akadt. Egy szupermarketben például egy fogyasztó egy plüss játékot vásárolt, melynek ára az árcímke szerint 40 lej volt, ám a pénztárnál többet, 60 lejt kellett fizetnie. Az érintett kereskedelmi egységet 3000 lejre büntették. A gázszolgáltatással kapcsolatban is tettek bejelentést a fogyasztók, mivel a gáznyomás-szabályozó befagyott így nem volt gáz. Breban elmondta, a bejelentést követően elkezdtek dolgozni a probléma kijavításán az E-ON gáz munkatársai.

Egy vásárló 129 darabot tartalmazó szerszámos ládát rendelt, melyben csak 29 darab volt, ám volt aki a PVC asztalosokra tett panaszt, mivel a rendelt termopán nyílászárók szinte mindegyikében volt hiba — a bejárati ajtó 10 centiméterrel volt kisebb, mint kellett volna, az ablakot fejjel lefelé szerelték be, egy másik ajtó mintája pedig nem a megrendelés szerinti volt. Az illető cég 5000 lejes büntetést kapott, a hibákat pedig köteles kijavítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!