ERDON Helyi hírek

2010.01.28. 12:20

Megemlékezés az egykori tagokról

<p>Bihar megye - Mint arról már beszámoltunk, január 23.-án fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte az RMDSZ érsemjéni szervezete. A rendezvényt megelőző napon a szervezet néhány tagja felkereste a sajnos már elhunyt, egykori érsemjéni római katolikus plébános, Tanka József sírját Érkeserűben.</p>

Miután koszorút helyeztek el a néhai lelkész sírján, részt vettek az ott megszervezett megemlékezésen is. A temetőben lezajlott ceremónia idején, illetve a keserűi katolikus templomban megtartott gyászmisén a kárászteleki rézfúvósok zenéltek. A gyászmise után a semjéni RMDSZ képviselői oklevelet adtak át Tanka József édesanyjának. Másnap Székelyhídon felkeresték az egykori református tiszteletes, Szabó László sírját is, melyre szintén koszorút helyeztek el, majd elismerő oklevelet adtak át a lelkész özvegyének, ezzel is megköszönve Szabó tiszteletes erőfeszítéseit, amelyeket az RMDSZ érsemjéni megalapításáért tett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!