ERDON Helyi hírek

2010.01.29. 08:21

Hamarosan elkészülnek Mikolában az ANL-lakások

<p>Szatmár megye - A község <strong>polgármester</strong>e – 2010 -es terveit ismertetve – a legfontosabbak között tett említést arról, hogy a már állami támogatásból felépült <strong>ANL-lakások</strong> közművesítése a lehető legrövidebb idő alatt befejezésre kerüljön.</p>

Dobos István ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a 19 lakrészből álló tömbházban 11 garzon és 8 két szobás lakás áll majd az igénylők rendelkezésére. A polgármester kifejtette, hogy még az elmúlt esztendő őszén kiírták a licitet a közművesítési munkálatok elvégzésére. Ezeket a munkálatokat az önkormányzatnak saját költségvetéséből kell biztosítania – tette hozzá az elöljáró. 2009 októberének végén fény derült arra, hogy a licitre jelentkező cégek közül a nagybányai Agecom részvénytársaság lett a versenytárgyalásokon győztes vállalat. „Tavaly, november 6-án alá is írtuk velük a szerződést, amelynek értelmében a közművesítési munkálatokat végző cég arra kötelezte magát, hogy a szerződés aláírásától számított hat hónapon belül elvégzi a tennivalókat” - fogalmazott Dobos István, majd tételesen felsorolta az elvégzendő munkákat. Ezeknek ismeretében, legkésőbb május közepéig remélhetően elkészül majd a villanyhálózat, a vízbevezetés, a kanalizálás, a tisztító berendezés, az út és a járda, a parkoló, valamint a központi fűtéshez szükséges faraktár is. A polgármester elárulta: a szerződésben azt is rögzítették, hogy az önkormányzatnak legkésőbb három éven belül kell majd kifizetnie az elvégzett munkálatokért járó összeget, hisz a jelenlegi, bizonytalan gazdasági helyzetben nincs biztos garancia a naprakész kifizetésekre. Mint megtudtuk, a 19 lakásra eddig 42 család jelentkezett a község területéről, akik írásban jelezték erre vonatkozó igényüket a polgármesteri hivatalban. Dobos István felhívta a figyelmet arra, hogy a kérelmezők listája még teljesen nyitott. A kérvények elbírálására pedig egy erre kinevezett bizottság alakul majd a közeljövőben, amely szigorú kritériumok alapján, pontozásos rendszer keretében állapítja meg a szóban forgó családok kéréseinek megalapozottságát és az ANL-lakásokhoz való jogosultságukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!