ERDON Helyi hírek

2010.01.29. 16:22

Ellenőrzik a hóeltakarítást Szatmár megyében

<p>Szatmár megye - A Szatmár Megyei Tanács hóeltakarítást ellenőrző bizottságának munkatársai az erőteljes havazást követően január 28-án este Szopor, Tasnád és Nagykároly környékén tartottak helyszíni szemlét, ahol azt tapasztalták, hogy a hóeltakarítással megbízott cégek dolgoznak.</p>

Csütörtök este e három térségben csak csúszásgátló anyagot szórtak az útra, hiszen a hókotrót csak a 3 cm-től vastagabb hótakaró esetén használhatják. Péntek délelőtt már a hókotrók is munkába álltak, hogy a megye útjairól eltakarítsák a havat. Az Avas környékén csütörtök este Adrian Stef, a megyei tanács alelnöke ellenőrizte a munkálatokat, ahol a hókotrók is próbálták járhatóvá tenni a térség útjait. Az ellenőrző bizottság pénteken az Avas környékén munkálkodott, ugyanis itt hullt a legnagyobb mennyiségű hó megyénkben. „A havazás nem okozott komolyabb fennakadásokat a megyei utakon, útlezárásokra sehol sem kell számítani - nyilatkozta Nagy Szabolcs sajtóreferens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!