ERDON Helyi hírek

2010.01.19. 06:47

Adományokat gyűjtenek az MM Pódiumnál

<p>Nagyvárad - Az MM Pódium gyűjtést szervezett árva gyerekek megsegítésére. Az adományokat először hétfő délután fogadták a nagyváradi vár M3–as és M4–es termeiben.</p>

Meleg Attila, az MM Pódium vezetője a gyűjtés első napján érdeklődésünkre elmondta, hogy Jakabffy László, a nagyváradi várban zajló kulturális események szervezője adta az ötletet a gyűjtésre, gondolván arra, hogy az árvaházakban élő gyerekek ellátásakor kevés pénz jut például könyvekre. Az ötletet tett követte, és meghirdették a gyűjtést, 18 év alatti gyerekeknek való könyveket, tanszereket, játékokat, ruhaneműt várnak/vártak.

 

Előadást is ajándékoznak

 

Hétfőn délután, az akció első napján már száznál is több könyv, mellette ruhák érkeztek, az adakozásban az MM Pódium tagjai, és a csapathoz közelállók voltak a zászlóvivők. A Magyar Kultúra Ünnepének környékén nagyon fontos, hogy a nehéz körülmények között élő gyerekek is érezzék ennek az ünnepnek a fontosságát, ezért azt időzítés, magyarázta Meleg Attila. Az összegyűlő holmikból elsőként Élesdre visznek, és a tárgyi ajándékokhoz szellemi meglepetést is társítanak: a Ludas Matyi című népi maszkos játékot. Attól függően, hogy mennyi adomány gyűl össze, később más, gyerekek nevelésével foglalkozó szociális intézményeket is sorban felkeresnek.

 

Még lehet adakozni

 

Bár a gyűjtést a hét első három napjára hirdették meg, akinek később adódik alkalma, az a 0746–897655–ös telefonszámon történő egyeztetés után később is megteheti. Az MM Pódium kabarészerzők jelentkezését is várja, aktuális írásokkal. Meleg Attilától megtudtuk, hétfőn már volt erre a felhívásukra is jelentkező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!