ERDON Helyi hírek

2009.01.06. 13:27

Tervek a hajléktalanszállón

<p>Nagyvárad - Bővíteni szeretné ebben az évben a Gutenberg utcai Nova Vitae hajléktalanszállót az Ecclesia Mater Alapítvány, jelentette ki Ferencz Istvánt.</p>

Már így sem panaszkodhatnak, hisz ettől a téltől több igénylőt tudnak elhelyezni a szállón, mint fennállása óta eddig bármikor. Hogy a jövőbeni beruházásokra ad-e és ha igen, mennyi támogatást az önkormányzat, ezt egyelőre még nem lehet tudni, noha az biztos, hogy a városi költségvetésben elkülönítve szerepel a szálló építésére egy megadott pénzösszeg. Ezen kívül a többi pénzt különböző pályázatokból szeretnék kigazdálkodni a szálló fenntartói. Ferencz István azt is kiemelte, hogy az elmúlt időben elavult az épület, mely építésekor szabvány szerintinek bizonyult.

Nem hőszigetelő

Azóta újításokat igényel. Például a földszinti részen hagyományos, és nem hőszigetelő ablakok vannak, illetve az épületet is el kellene látni hőszigeteléssel. Tervezik egy új épületszárny megépítését is, melybe a főépületből a mosodát, a konyhát és az irodákat költöztetnék át, így az először épült rész kizárólag a hajléktalanok ellátását szolgálná. Ugyanakkor jó volna úgy átépíteni a szobákat is, hogy kevesebben, maximum hatan legyenek egy szobában, és mindegyik háló mellett legyen saját fürdőszoba is.

 

Kapcsolódó cikk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!