ERDON Helyi hírek

2009.01.06. 08:01

Sürgősségi ellátás

<p>Szatmár megye - Január első napjaiban a Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi fogadóállomásán 576 felnőttet és 211 gyermeket vizsgáltak meg.</p>

A felnőttek közül 16 esetben agresszió áldozata volt a beszállított személy, 12 közlekedési balesetben sérült meg, 19 személy pedig erősen ittas állapotban került be a kórházba. Őket a mentőszolgálatosok vagy ismerősök vitték kórházba. Egyetlen személyt szállítottak be öngyilkossági kísérlet miatt, de őt sikerült megmenteni.

Kilenc hajléktalant is beszállítottak a mentőszolgálatosok a kórházba, akiket kihűlés fenyegetett a hideg időjárás miatt. Közülük hetet elláttak a sürgősségen, ketten pedig további kórházi kezelésre szorulnak. Január 1. és 5. között harminc szülés zajlott le a megyei kórházban, tizenhat fiú– és tizennégy lánygyermek született. A tavalyi év ugyanezen időszakával összehasonlítva most 30%–kal többen születtek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!