ERDON Helyi hírek

2008.12.02. 17:35

Zónánként különböző árak

<p>A Szatmárnémeti Helyi Tanács ülésén Kereskényi Gábor alpolgármester határozattervezetet nyújtott be a város magánterületeinek eladásával kapcsolatban, amelyet elnapoltak a tanácsosok.</p>

November 27–i ülésükön a tanácsosok elnapolták a város magánterületeinek eladására vonatkozó határozattervezetet, mert szerintük sok kiegészítenivaló akad még a tervezetben, és ez a téma nagy odafigyelést igényel. Mivel az érintettet nem tudtuk elérni, Albu Adrian alpolgármestert kérdeztük meg, miért van szükség ennek az ügynek a rendezésére. Az alpolgármester elmondta, már tavaly is próbálták ezt a kérdést rendezni. A város tulajdonában sok olyan terület van, amelyek mellett magánszemélyek tulajdonai helyezkednek el (házak, kertek stb.). Albu rámutatott, hogy ezek közül a magánszemélyek közül sokan a város tulajdonában levő telkeket is használják növénytermesztésre és egyebekre. Az alpolgármester elmondta, hogy a városvezetés egyetért abban, hogy helyes döntés lenne — valamennyi fél érdekében —, ha eladnák ezeket a területeket az ott élő embereknek, hogy a vásárlás után törvényesen használhassák azokat.

Áremelés

Albu alpolgármester elmondta, mivel több olyan terület van, amelyet egy magánszemély birtokán át lehet csak megközelíteni, nem tervezhetnek oda semmit. A Kereskényi által benyújtott határozattervezet szerint csak 500 négyzetméter alatti vagy ezzel egyenlő nagyságú területet adnának el, ugyanakkor a piaci árakhoz közelítenék az eladási árakat, zónánként más és más árakat állapítva meg. Eddig az A zónában 15 eurót kértek a föld négyzetméteréért, ezentúl viszont 25 euró lenne az ár, a B–ben 20 euró, a C–ben 10, míg a D zónában 5 euró lenne. Az érintettek ezután is ugyanúgy kérvényezhetnék a megvásárlást, mint eddig. Amennyiben elfogadják a tanácsosok a határozatot, az addig benyújtott igényléseknél még a régi árakat alkalmaznák, az új kérvényezők viszont a már megemelt összegért vennék meg.

Németh Tünde

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!