ERDON Helyi hírek

2008.12.17. 18:48

Vitatott ügyek napirenden

<p>Szatmárnémeti - Újra napirendre kerül csütörtökön a szatmárnémeti városi tanács soros ülésén a speciális köztisztasági illeték kérdése. A határozattervezetben 8 lej/hónap/személy az összeg, amelyet illetékként felszámolnának.</p>

Ismét napirendre kerül a speciális köztisztasági illetékről szóló határozattervezet a szatmárnémeti városi tanács mai ülésén. Mint ismeretes, októberben halasztották a döntést a szatmárnémeti tanácsosok az illetékről szóló kisebb vitát követően. A határozattervezet lényege, hogy a lakosság azon része, amely nem kötött szerződést a szemétszállító céggel, köteles lenne egy bizonyos összegű illetéket befizetni a városnak, amelyet azután a polgármesteri hivatal átutal a szemétszállításért felelős cégnek. Az illeték magasabb lenne, mint a Florisallal megkötött szerződésben szereplő összeg, és csak magánszemélyekre vonatkozik, hiszen, ahogy Ilyés Gyula, szatmárnémeti polgármestere szerdai sajtótájékoztatóján fogalmazott, a cégek kötelesek megkötni a szemétszállítási szeződést, mert anélkül működési enghedélyt sem kaphatnak. A speciális köztisztasági illeték mellett szó esik a mai tanácsülésen a piacokon fizetendő illetékekről, valamint a város tulajdonában lévő területek eladásának feltételeiről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!