ERDON Helyi hírek

2008.12.30. 16:39

Továbbra is megoldatlan

<p>Szatmár megye - A Szatmár Megyei Tanács elnöke, Csehi Árpád szerint vannak még megoldatlan ügyek, többek között a megyei környezetbarát szeméttelep kérdése és a Megyei Könyvtár sorsa sem tisztázódott.</p>

A Megyei Tanács elnöke, Csehi Árpád szerint elsődleges feladat a következő évben a megkezdett projektek folytatása, amelyeket az előző években indítottak, ezekkel minél gyorsabb ütemben szeretnének haladni. Ezenkívül a következő években is készítenek elő új terveket a megye fejlesztésére.

Maradtak feladatok

— Több megoldatlan ügyet is örököltünk, ezek közé tartozik a Megyei Könyvtáré — eddig még nem sikerült új székhelyet találni az intézmény számára. Remélhetőleg a következő évben sikerül. Ugyanilyen nyitott kérdés maradt a megye új szeméttelepe, ennek a projektje többször is elakadt, holott a helyzet egyre sürgetőbb. Továbbá a vízhálózat, úthálózat modernizálása is folyamatban van, sok utat sikerült újraaszfaltoznunk, másokat folyamatosan karbantartunk. Pályázatok segítségével az ivóvízhálózat, valamint a csatornahálózat fejlesztésébe is sokat fektettünk. Ezeket sem szabad figyelmen kívül hagynunk a jövőben. Jó évet zártunk, és igyekeztünk mindent megtenni a megye előrelépésének érdekében. Emiatt is volt fontos az idei utolsó ülés, hiszen a megmaradt mintegy 16 millió lejt, amelyet előirányoztunk különböző tervekre, át kellett csoportosítanunk. Ezt az összeget a kormány általi utolsó leosztás alkalmával kapta Szatmár megye. Ezzel az összeggel mint tartalékkal indulunk a következő évben.

Gratulációk

A Szatmár Megyei Tanács tagjai, a megválasztott tanácsosok, valamint Radu Bud prefektus is gratulált az ülés után a tanácselnöknek munkájáért és a jó együttműködésért. Amint azt a prefektus is kiemelte, a tanácselnök és a tanácstagok is sokat tettek a megye jövőjéért, s a munkájuk feltehetőleg a következő évben is lyen sikeres lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!