ERDON Helyi hírek

2008.12.06. 12:56

Székelyhíd szelleme képekben

<p>A Tibor Ernő Galéria kilenc tagjának a székehyhídi alkotótáborban készült képeiből nyílt kiállítás pénteken délután Nagyváradon.</p>

A székelyhídi alkotótábor gazdagon illusztrált eredményét láthatja a nagyváradi nagyérdemű két héten át a nagyváradi Tibor Ernő Galériában. A péntek délutáni megnyitón Gavrucza Tibor, a galéria egyik tagja mondott köszöntő beszédet: elárulta, hogy a székelyhídi alkotótáborban készült alkotások láthatók a tárlaton, de egy kakukktojás is akad a kiállított képek között, ugyanis a Garasos hidat ábrázoló kép a tavaly készült. Ennek apropóján Gavrucza Tibor elmondta, hogy aláírást gyűjtenek annak érdekében, hogy állítsák vissza a régi Garasos hídra emlékeztető, időközben tisztázatlan okok miatt eltűnt emléktáblát a híd talapzatára. Végezetül hozzátette: „Legyen ez a kiállítás Mikulás napi ajándék azoknak, akik most megjelentek, és adventi ajándék mindazoknak, akik ezután fogják meglátogatni a kiállítást.”

Művészet a szupermarketben

Németh. S. Katalin szavalata után egy rövidfilmet vetítettek le, melyet Trifán László állított össze az alkotótáborban készített fényképekből és videofelvételekből. A nagy sikert aratott kisfilm után Anca Popescu Ratiu, a Hagyományos Művészetet Promováló Központ igazgatója szólalt fel. Kedélyes hozzászólásában megígérte, hogy az intézmény igazgatójaként megpróbál minden tőle telhetőt megtenni azért, hogy a mérnöki aggyal gondolkodó város- és megyevezetők jobban támogassák a kulturális rendezvényeket. Kilátásba helyezte egy kétnapos karácsonyi kiállítás lehetőségét az egyik nagyváradi bevásárlóközpontban; azért ilyen helyen, hogy „azok emberek, akik bevásárolni mennek, fussanak össze velünk is.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!