ERDON Helyi hírek

2008.12.19. 15:24

Mit ér az egyház, ha nem ortodox

<p>Nagyvárad - A pünkösdista egyház nem, az ortodox egyház kapott ingyenes használatra telket a Nagyváradi Helyi Tanács pénteki soros ülése nyomán.</p>

A PD-L és a PSD helyi tanácsosainak tartózkodása eredményeképpen nem került elfogadásra pénteken a nagyváradi helyi tanács ülésén az a határozati javaslat, mely a Maranata Pünkösdista egyháznak ítélt volna oda ingyenes használatra egy 1097 négyzetméteres telket templomépítés céljából. Néhány perccel később már nem tartózkodtak a PSD-s és a PD-L-s helyi tanácsosok, így a többi frakció tanácsosaival együtt egyhangúan megszavazták azt, hogy az Izvorului utcán 615 négyzetméternyi telket az „Inaltarea Domnului” ortodox parókiának adjon a város ingyenes használatra. Az esethez kapcsolódik, hogy a 35. számú helyi tanácsi javaslat szerint a pünkösdista egyháznak ítélt volna oda a város 900 négyzetméternyi telket parkoló építése céljából a Barcaului utcán.

Dorin Corches, PD-L-s helyi tanácsos azt javasolta, hogy az illető területrészt, amelyen egy vonatsín található, a város kérje saját tulajdonba a Szállítási Minisztériumtól, és amikor megkapják, építsenek rá ANL-lakásokat. Pásztor Sándor RMDSZ-es tanácsos jónak találta kollégája felvetését, de figyelmeztetett, hogy évekig elhúzódhat, amíg a város megkapja a minisztériumtól a telket, márpedig addig is, legalábbis ideiglenes jelleggel, meg kellene oldani a parkolási gondokat azon a környéken. A vita után a PD-L és a PSD képviselőinek tartózkodása után ez a határozati javaslat is megbukott, lévén, hogy nem szerezte meg az ilyen jellegű határozattervezetek elfogadásához szükséges szavazatok kétharmadát.

Pap István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!