ERDON Helyi hírek

2008.12.05. 16:57

Jövőre is lesz

<p>Szatmár megye - Az Európai Szociális Alap (FSE) karavánja pénteken Szatmárnémetibe érkezett.</p>

Szemináriumot tartottak tegnap a Megyei Tanács üléstermében, témája az Európai Szociális Alap által biztosított pályázati lehetőségek a Humánerőforrás–fejlesztési Operatív Program (POSDRU) keretében. A szemináriumon közintézmények, kereskedelmi egységek, civil szervezetek képviselői vettek részt. A programon belül, amint azt Kelemen Andrei kolozsvári előadó bemutatta, 7 fő tengelyt emeltek ki.

Ezek közül a 3. Tengely és az 5. Tengely vonatkozik az Északnyugati Fejlesztési Régióra, amelynek része Szatmár megye is. A 3. Tengely a munkaerő továbbképzését célozza meg, azon munkásokét, akik rendelkeznek ugyan szakképesítéssel, ám a változó technológiákkal lépést kell tartaniuk. Az 5. Tengelyen belül a munkanélküliek számára kívánnak munkahelyeket teremteni. Bár az idei pályázatok ideje december 15–én lejár, az előadó hozzátette, a jövő évben is ugyanilyen feltételek között zajlanak majd a pályázatok. A karavánnak ez a második ilyen körútja idén, még 4 előadásuk van hátra a 12–ből. November 25–én Nagykárolyban jártak.

Érdeklődők:

Az előadó elmondta, a könnyebb tájékoztatás érdekében interneten működő HelpDesk–irodát hoztak létre, ahol várják a pályázni akarók kérdéseit. Az iroda elektronikus postaládája: infofse@runv.ro, telefonszámuk: 0364–402787. A pályázati lehetőségekről és feltételekről többet lehet megtudni a www.fseromania.ro oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!