ERDON Helyi hírek

2008.12.22. 13:11

Új műhelyek Lázáriban

<p>Szatmár megye – Új műhelyekben kezdik az új évet a Lázári Szakközépiskolában tanuló diákok. A szaktantermetket tegnap délelőtt adták át ünnepélyes keretek között, mely építését az állam finanszírozta.</p>

Hétfő délelőtt átadták a Lázári Szakiskolához tartozó új műhelyeket és laboratóriumokat. Az új épületben a diákok januártól könnyűipari — kész ruha konfekció —, valamint építkezéssel kapcsolatos szakórákra járnak majd. Amint azt megtudtuk hasonló műhelyeket és szaktantermeket Lázári mellett Sárközújlakon, Nagytarnán, Turcon, Alsószoporon, valamint a Nagykárolyi Szakközépiskolában adtak át. Amint azt Kónya László főtanfelügyelő–helyettes elmondta minden tanintézmény 500 ezer eurós támogatást kapott a műhelyek építésére, vagy felújítására, valamint azok felszerelésére, mely finanszírozásra a megyei tanfelügyelőség pályázott.

Elmondása szerint 10 iskolaigazgató adta be pályázatát, melyből mindössze 6 lett nyertes, melyre a támogatást kormányhatározat révén kapták meg az intézmények. Amint azt Gábor Éva a lázári iskola igazgatója elmondta a munkálatokat az elmúlt év novemberében kezdték meg. „Mivel költségvetés kiegészítést kaptunk az iskola épületéhez építettünk egy részt, ahol van a központifűtés kazánháza, mellékhelységek, valamint az iskola épületének külső szigetelését is megcsináltuk” — mesélte az igazgatónő. Emellett megemlítette, hogy a szülőbizottság segítségével a könnyűipari szakon tanulók számára 2–3 modernebb gépet is beszereznek, kiegészítve a meglévő felszerelést.

További tervek

Az épület ünnepélyes átadásán az iskola igazgatója megemlítette, hogy 2005–ben értesült arról, hogy pályázni lehet, melyben részt is vett, sikerrel. Az igazgatónő beszédét követően Kónya László is elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy ez a munkálat elkészült, valamint gratulál az iskola vezetőségének, valamint a polgármesteri hivatalnak, hogy megvalósulhatott ez a terv. Ezt követően Lengyel István a község polgármestere számolt be arról, hogy az elért eredmények mellett mostmár az óvodát szeretné felújítatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!